Otthonodstílusod

A Te otthonod, a Te stílusod!

Novemberi Karácsony

Ez a jelenség már évek óta létezik, de engem idén nagyon arcul csapott.

Lassacskán ugyan ősziesre vált az idő, de novemberinek még közel sem mondható és a tengerentúlon már díszben állnak a karácsonyfák a pompás kandallók mellett.

Nekik – a bloggereknek, akiknek a tartalmaiban ez a jelenség nyomon követhető - talán még annyiban van erre mentségük, hogy ők ugyebár némileg a „divatot” is diktálják vagy közvetítik, úgyhogy talán „illik” is előbb megmutatni azt a fát, hogy a követők ne 23-án rohamozzák meg a boltokat a megfelelő díszek után kutatva.

Többen teszik fel a kérdést ezeken az oldalakon, hogy november 2-tól már jöhet a karácsonyi dekoráció?!

Bennem vegyes érzéseket kelt. OK, hogy a helyi barkácsáruházban is ezt látom (helyesebben ez sem teljesen OK, mert azért lássuk be csaknem 2 hónap múlva csendül a csengettyű), de az otthonomban?! Hol marad a varázs? A várakozás öröme…elnyújtva 7-8 hétre.

Aztán van a másik véglet, aki az adventi koszorún kb. a 2. vasárnaptól gyújt gyertyát, így rögtön kettőt is és a karácsonyi kopogtató talán csak 20-a után kerül ki az ajtóra, a fa díszítése pedig szigorúan 24-e programja.

Ebben is látom a logikát és egyéb érveim is lennének mellette.

DE én is ezt az időszakot várom talán legjobban az egész évben, ahogy a gyerekeim is.

Én is sóvárogva nézem az őszi kirakatok szebbnél szebb díszeit és szaporán lájkolom a kedvenc karácsonyi dekoros instás tartalmakat.

Akkor, hogy is van ez nálunk?

Hát úgy, hogy elkezdődik egy lassú -  nagyon lassú  - átmenet november elejétől, hogy szentestére teljes ünnepi díszben lehessünk.

Erről az átmeneti állapotról – ősz és tél között – készítettem néhány fotót az otthonunkban. Fogadjátok szeretettel!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonodstilusod.blog.hu/api/trackback/id/tr9814357405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Otthonodstílusod

Otthont teremteni az egyik legizgalmasabb dolog, amit csak el tudok képzelni. A különböző stílusirányzatok keverékéből olyan "masszát" gyúrni, amitől az egyedi lesz, amivel azonosulni tudunk. Én ezen a kihívásokkal és feladatokkal teli úton járok, és ezt osztom meg veletek a bejegyzéseimben.

Friss topikok

süti beállítások módosítása